Vanaf 1 februari 2022 vindt het Chinese nieuwjaar plaats, een feest dat vijftien dagen lang wordt gevierd. Tijdens het feest wordt er een eerbetoon gebracht aan de familie – de levenden en de doden – en aan de rijke tradities van het verleden. Honderden miljoenen Chinezen reizen tijdens deze dagen dan ook naar hun familie.

In plaats van maanden, is de Chinese dierenriem gebaseerd op het geboortejaar. Elk jaar is gerelateerd aan een dierenteken volgens een 12-jarig cyclus. De twaalf dieren zijn in volgorde: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. 2022 Is het jaar van de tijger. 

In China staat de Tijger bekend als 'de koning van alle beesten'. Het sterrenbeeld staat symbool voor kracht, het uitdrijven van kwaad en dapperheid. Mensen die zijn geboren in het Jaar van de Tijger zitten vol moed en kracht en hebben de persoonlijkheidskenmerken van het dier. Ook zijn Tijgers ambitieus, avontuurlijk en kunnen ze onafhankelijk handelen, terwijl ze tegelijkertijd heel voorzichtig kunnen zijn. 

In groep 3b hebben de kinderen op 1 februari het Chinese Nieuwjaar gevierd samen met hun Juf Cherelle Tjon. De kinderen van groep 3b maakten Chinese lampionnen. Het is een traditie dat er op deze dag rode lampionnen aan de deuren worden gehangen om het nieuwe jaar te verwelkomen.

thumbnail 20220203 142018   thumbnail 20220202 100851