Vrijdag 5 november hadden we weer een techniekochtend op de IJsbreker! Bijna alle groepen zijn lekker aan de slag gegaan. Een zo hoog mogelijke toren maken van kapla, van kosteloos materiaal een knikkerbaan bouwen of zelfs met de beebots aan de slag. De ochtend was zeer geslaagd!

Een greep uit de vele opdrachten:

De groepen 1/2

- kraak de code op de kralenplank 
- brug bouwen zodat de kabouter naar haar paddenstoel kan 
- van Kapla iets bouwen wat met herfst te maken heeft 
- blaadjes blazen tussen een zelfgemaakt doolhof van klei 
- programmeren met de Beebot.

Groep 4

Deze groep heeft een toren gemaakt van spaghetti en marshmallows. Hierbij dachten de kinderen samen na over stevigheid van de toren. Ze hadden allemaal verschillende plannen om een stevige toren te maken.

Groep 5

In de groepen 5 is de techniekochtend klasdoorbroken gedaan. Bij juf Niki zijn de kinderen gaan programmeren met de Bee-bots. Bij juf Renee werden er allerlei proefjes uitgevoerd met water. En bij juf Pam Roos gingen de groepjes aan de slag met het maken van een knikkerbaan waarbij er alleen papier en plakband gebruikt mocht worden.

Groep 6

In groep 6A werd een knikkerbaan gebouwd. "We begonnen met het maken van een ontwerp en hebben vervolgens de knikkerbaan gebouwd, uitgetest en weer aangepast". Aan het einde heeft iedereen zijn knikkerbaan gepresenteerd. 

De kinderen waren in alle groepen super enthousiast bezig en hebben super goed samen gewerkt!

Techniekochtend in beeld

Toon alle afbeeldingen