Contact met de leerkracht, IB en directie

Contact met ouders vinden wij heel belangrijk en het liefst communiceren wij gewoon persoonlijk, of per mail of telefonisch. In principe gebruiken we geen sms of whatsapp om te communiceren, tenzij er een duidelijke reden is waarom een leerkracht daar wel toe besluit, bijvoorbeeld t.b.v. het schoolzwemmen.

Onze groepsleerkrachten zullen onder schooltijd niet reageren op een mail, want dan staan ze voor de klas. Leerkrachten kunnen vóór schooltijd reageren (tussen 08.00-08.20 uur) of na schooltijd tot uiterlijk 17.00 uur. Het kan ook voorkomen dat een leerkracht niet in de gelegenheid is om onmiddellijk op een mail te reageren, want ook na schooltijd hebben leerkrachten heel veel overlegmomenten of andere verplichtingen. Dan reageren zij op een later moment. 's Avonds en in het weekend wordt er niet op mail gereageerd.

Wij willen u tevens vragen geen uitgebreide mails te sturen met bijvoorbeeld problemen/ voorvalletjes, die die dag hebben plaatsgevonden in de klas. Spreekt u gewoon de volgende dag de groepsleerkracht even aan om een afspraak te maken om dit te bespreken, of u kunt even een belafspraak maken.

U kunt sowieso altijd een afspraak maken met de leerkracht van uw kind, dit werkt ook vaak beter dan mailen. Alleen het inloopmoment in de ochtend is geen moment om een uitgebreid gesprek met een leerkracht te hebben. Als u ergens mee zit, of u heeft ergens vragen over, maakt u dan gewoon even een afspraak met de desbetreffende leerkracht, schroom niet, want even een kort gesprekje kan veel opheldering geven en misverstanden voorkomen!

U kunt ook altijd telefonisch of per mail een afspraak maken met de IB'ers Melissa Pouw (groepen 1-4) of Zusanne Tol (groepen 5 – 8) of met de directeur Leonie den Hartog of adjunct directeur Shirley Nauta.

Parro app

Wij werken op DKC De IJsbreker met de Parro-app. Alle groepsleerkrachten gebruiken deze vorm van communicatie. De groepsleerkrachten kunnen u hiermee appjes sturen, maar u kunt hier niet altijd zelf op terug reageren, soms ook wel, dat ziet u vanzelf. Ook krijgt u regelmatig even een verslagje van een activiteit in de klas, soms voorzien van wat foto’s. Ook kunt u zich inschrijven voor oudergesprekken/ rapportgesprekken via deze app. U krijgt hiervoor vanzelf een uitnodiging van de groepsleerkrachten, op het moment dat dit speelt. De parro-app is echter niet bedoeld om klachten door te geven. Want net zoals hierboven al beschreven staat; als u ergens  mee zit, of u heeft ergens vragen over, maakt u dan gewoon even een afspraak met de desbetreffende leerkracht.